maandag 30 december 2013

Bijna.....

Het is bijna zover....bye-bye 2013 and hello 2014! Dat betekent dat de CAL 2014 ook al heel snel gaat beginnen en dit stoere jongens babydekentje had ik eigenlijk klaar willen hebben voor 3 januari. Draadjes wegwerken, vierkantjes aan elkaar maken, fleece erachter naaien, picotrandje eromheen haken. Uhhhh......ik vrees dat ik de deadline niet ga halen!

Niet getreurd.....voor de afwisseling best fijn om met twee verschillende projectjes bezig te zijn!
Het patroon van de vierkantjes vond ik hier.

Om dit laatste blogberichtje van 2013 af te sluiten wens ik al mijn lezers en volgers (wat veel al in ruim 3 weken tijd!) een heel goed 2014 met veel liefde, gezelligheid, plezier en creativiteit!



dinsdag 24 december 2013

handwarmers

 
Ze stonden al langer op mijn to do lijstje: lekkere zachte handwarmers! Alhoewel de winter officieel begonnen is zijn de temperaturen nog prima voor handwarmers.
 
 
Gehaakt met Phildar partner 3,5 (een paar weken geleden gekocht bij Echtstudio) op haaknaald 4. Het patroon vond ik hier.


woensdag 18 december 2013

Crochet Along

Deze geweldige deken heb ik al regelmatig voorbij zien komen. Het Engelse patroon is ook te vinden op internet, maar met zo'n groot project is het de vraag of het afgemaakt wordt. Gelukkig zijn Tertia en Jolanda met dé oplossing gekomen: een Crochet Along vanaf 3 januari 2014! In ruim 40 weken wordt deze deken gehaakt waarbij elke week via Facebook de beschrijving wordt gedeeld. Ik doe natuurlijk mee! Dit worden mijn kleuren:


Allemaal garen dat ik nog had liggen! Veel haken, veel geduld, veel genieten van de mooie kleuren en dan heb ik volgend najaar ook zo'n mooie deken! Zin in!

dinsdag 17 december 2013

Kerstswap Elke dag zaterdag

Joehoe...de enveloppe is binnen! Een paar blogberichtjes terug liet ik jullie zien wat mijn bijdrage was voor de kerstswap van Elke dag zaterdag en vanmorgen ontving ik de enveloppe met 4 verschillende kersthangers van medeblogsters of bloglezers.

Niet zo'n geweldige foto, maar het is te donker in huis.

Bedankt Ellen (fluwelen ster), Mapi (stoffen kerstengel), Hanneke (houten hanger) en Petra (engel ijzerdraad)!!!! Wat een verwennerij!
En natuurlijk Janina voor het organiseren van deze swap. Erg leuk om hieraan mee te doen!

kerst

 
Je ziet ze veel voorbij komen op internet.....leuke DIY kerstboompjes van sloophout. En nu heb ik er zelf ook één...gemaakt door manlief!

Het kransje heb ik om een gordijnring gehaakt en het idee vond ik hier.
Dit patroon gebruikte ik voor het gehaakte hartje. Ik haakte er twee, versierde de voorkant en haakte de twee hartjes met halve vasten aan elkaar. Nog even opvullen voordat de hartjes helemaal aan elkaar vast zitten.
 
 
Gisteren begonnen aan een nieuw projectje maar daarover later meer......



maandag 16 december 2013

Echtstudio met Saskia en Claire

 
Afgelopen zaterdag reisde ik samen met mijn moeder af naar Echtstudio in Alphen aan de Rijn. Dit zat al langer in de planning en omdat Claire en Saskia van het geweldige boek Haken en Kleur die dag kwamen signeren, moest het er toch echt van komen.
 
 
We hadden onze eigen boeken meegenomen en zie hier:
 
 
Ik volg het blog van Saskia en Claire al een hele tijd dus heel leuk om ze nu ontmoet te hebben....en natuurlijk hun kleurrijke haaksels te zien en te voelen. Wat een aardige leuke meiden!
Het was een gezellige middag (met lekkere cupcakes) en natuurlijk konden we de winkel niet uit zonder een tas met garen en andere benodigdheden. 
 
 
Echtstudio is ECHT een geweldige winkel! Jammer dat we niet iets dichterbij wonen (of misschien maar goed ook).

woensdag 11 december 2013

Vrolijke sjaal

Deze sjaal maakte ik voor...mijzelf!!!! Het grijze Katia Baltika (lag al jaren op zolder) heb ik gebreid. Daarna een mooie rand eromheen gehaakt in vrolijke kleuren. Hier al de hele dag mistig dus wat vrolijkheid kan ik wel gebruiken!


maandag 9 december 2013

Christmas Ornament Swap

Vanmorgen mijn bijdrage voor de Christmas Swap van elkedagzaterdag op de bus gedaan. Nu nog een weekje wachten welke mooie creaties van jullie bij mij op de mat vallen....spannend!